Fundația Malama rămâne implicată în proiecte de educație rutieră

Oficialii fundației au reluat seria evenimentelor dedicate promovării educației rutiere în rândul tinerilor. Prima acțiune din calendarul celor programate în 2023 s-a desfășurat miercuri la Perieți și a fost rodul colaborării membrilor Consiliului Director cu conducerea Școlii Gimnaziale Perieți.
Practic, urmare a unei solicitări primite din partea unității de școlare, membrii Consiliului Director, cărora li s-au alăturat un instructor autor și un echipaj al Poliției Județene, s-au deplasat la sediul unității de învățământ.
Acțiunea de miercuri s-a axat pe transmiterea informațiilor referitoare la normele de siguranță rutieră și la regulile de circulație pe care trebuie să le respecte pietonii.
Practic, a fost vorba despre o sesiune interactivă în care au fost angrenate cadrele didactice, dar și 130 de elevi ai școlii.
Camelia Malama, președintele Fundației Malama Cristiana-Cosmina, ne-a declarat, la finalul acțiunii, că marele câștig a fost acela de a fi constatat interesul participanților pentru asimilarea informațiilor care le-au fost puse la dispoziție: „Am primit din partea conducerii școlii mai multe e-mail-uri prin care eram solicitați să desfășurăm activitatea la Perieți și au fost atât de elocvent for mulate încât nu am putut să nu dăm curs invitației.
Și ne-am bucurat, la final, să constatăm că toți cei prezenți au fost mai mult decât receptivi la tot ce s-a discutat. Curiozitățile exprimate mai ales din partea elevilor au primit răspunsurile așteptate atât de la reprezentanții IPJ Ialomița, cât și de la instructorul auto care a fost alături de noi“, ne-a declarat Camelia Malama la finalul sesiunii de întrebări și răspunsuri.
Tinerii care au participat la acțiunea desfășurată sub sloganul „Treci pe verde!“ au primit din partea organizatorilor șepci și pixuri personalizate conform tematicii întâlnirii.
Întâlnirea cu elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Perieți a fost posibilă și cu ajutorul partenerilor oficiali ai fundației: Expomob, Sarapac Impex, Tehnoplant Farm LGR, Orion, JC Dent, Clinica Dr. Malama, Lico Solutions și Școala de Șoferi M&M Drivers.
O acțiune similară celei de la Perieți urmează să se desfășoare pe 29 martie și la Școala Gimnazială Munteni-Buzău.
Seria evenimentelor organizate de Fundația Malama Cristiana-Cosmina va continua cu reeditarea cursului teoretic de conducere preventivă organizat în toamna anului trecut la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza, în parteneriat cu Academia Titi Aur.
Ediția de primăvară a cursului se va desfășura în zilele de 3 și 4 aprilie, iar cea autumnală a fost deja stabilită în calendarul evenimentelor din 2023 pentru zilele de 28 și 29 septembrie.
Reprezentanții Fundației Malama Cristiana-Cosmina își reafirmă, cu prilejul reluării acțiunilor de promovare a conducerii preventive, dorința de a împărtăși cu participanții cunoștințele și experiențele acumulate, cu scopul de a-i sprijini pe tinerii aflați în suferință, dar și de a-i susține pe adolescenți în luarea celor mai bune decizii în ceea ce privește viitorul lor.

Elena Georgescu – Jurnalul de Ialomița

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these