Educație rutieră pentru prevenirea accidentelor de circulație

Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa

Elevii Liceul Tehnologic “Alexandru Ioan Cuza”din Slobozia au aflat astăzi, pe pielea lor, într-un dispozitiv care simulează un accident rutier, ce înseamnă un impact frontal. Acţiunea, desfăşurată de Fundaţia Malama Cristiana-Cosmina, cu sprijinul echipei de profesionişti ai Academiei Titi Aur şi al poliţiştilor din cadrul IPJ Ialomiţa are drept scop încercarea de a-i convinge pe şoferi şi pasageri, că centura de siguranţă le poate salva viaţa.

În perioada 15-16 noiembrie 2022, fundaţia Malama Cristiana-Cosmina, cu sprijinul Academiei Titi Aur şi al poliţiştilor ialomiţeni desfăşoară în cadrul Liceului Tehnologic “Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul activităţilor elevii participă la un curs teoretic de educaţie rutieră preventivă, ce se adresează atât viitorilor conducători auto, cât şi pasagerilor.

Totodată, specialiştii din cadrul Academiei “Titi Aur” le-au oferit elevilor care au împlinit vârsta de 18 ani, posibilitatea de a experimenta simulatoarele de impact cu obstacol fix şi răsturnare la 90 şi 180 de grade.

Aceste dispozitive au rolul principal de a conştientiza necesitatea purtării centurii de siguranţă când se efectuează deplasări cu autovehiculele pe drumurile publice.

Acţiunile preventive vor continua şi în perioada următoare în vederea diminuării riscului rutier şi conştientizării participanţilor la trafic cu privire la importanţa respectării normelor rutiere.

Sursa: https://www.agerpres.ro/comunicate/2022/11/15/comunicat-de-presa-inspectoratul-de-politie-judetean-ialomita–1013984

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these