Educație rutieră pentru prevenirea accidentelor de circulație, la Liceul Tehnologic

Prevenirea Accidentelor Fundatia Malama. Elevii Liceul Tehnologic ”Alexandru Ioan Cuza”din Slobozia au aflat, pe pielea lor, într-un dispozitiv care simulează un accident rutier, ce înseamnă un impact frontal. Acţiunea, desfăşurată de Fundația «Malama Cristiana-Cosmina», cu sprijinul echipei de profesioniști ai Academiei «Titi Aur» și al polițiștilor din cadrul IPJ Ialomita are drept scop încercarea de a-i convinge pe şoferi şi pasageri, că centura de siguranţă le poate salva viaţa.

În perioada 15-16 noiembrie 2022, fundația «Malama Cristiana-Cosmina», cu sprijinul Academiei «Titi Aur» și al polițiștilor ialomițeni desfășoară în cadrul Liceului Tehnologic ”Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul activităților elevii participă la un curs teoretic de educație rutieră preventivă, ce se adresează atât viitorilor conducători auto, cât și pasagerilor.

Totodată, specialiștii din cadrul Academiei ”Titi Aur” le-au oferit elevilor care au împlinit vârsta de 18 ani, posibilitatea de a experimenta simulatoarele de impact cu obstacol fix și răsturnare la 90 și 180 de grade.

Aceste dispozitive au rolul principal de a conștientiza necesitatea purtării centurii de siguranță când se efectuează deplasări cu autovehiculele pe drumurile publice.

Acţiunile preventive vor continua şi în perioada următoare în vederea diminuării riscului rutier şi conştientizării participanţilor la trafic cu privire la importanţa respectării normelor rutiere.

Sursa: https://obiectiv.net/educatie-rutiera-pentru-prevenirea-accidentelor-de-circulatie-la-liceul-tehnologic-din-slobozia-74235.html

Urmărește și alte Evenimente ale Fundatiei Malama Cristiana-Cosmina

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these